MVO

Duurzaamheid

Onze grootste bijdrage aan een duurzame maatschappij is hoe wij omgaan met de inboedels van woningen die wij mogen leegruimen. Wij trachten deze inboedels zoveel mogelijk weer een tweede leven te geven. Hiervoor hebben we een ‘Charity-team’ opgezet die de goede bestemmingen voor de inboedels beoordeelt (lees hierover meer onder de titel ‘Charity team’). Inboedels die niet direct herbruikbaar zijn worden verzameld naar soort grondstof en gebracht naar recyclestations.  Een andere belangrijk aspect is de logistiek. Doordat wij in staat zijn integraal een mutatie aan te pakken, dus alle voorkomende werkzaamheden in 1 keer aanpakken,  voorkomen wij dat er meerdere bedrijven moeten worden ingezet die allen hun eigen logistiek hebben. Door een slimme logistieke planning combineren wij bovendien werkzaamheden en locaties tot minder verkeers bewegingen. Onze eigen vervoersmiddelen zijn helaas nog niet alle elektrische voertuigen. Hoe graag we dit ook zouden willen, is dit helaas voor ons op dit moment nog niet haalbaar. Gelukkig beschikken we wel over jonge- en enkele hybride voertuigen die een stap in de goede richting zijn. 

Charity team​

Ons Charity-team bestaat uit een groep vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Wij zijn trots op ons team die zich inzet om inboedels die ons beschikbaar worden gesteld, zo goed een duurzaam mogelijk weer in te zetten. Voordat wij een woning leegruimen heeft ons Charity-team haar aanpak toegepast. Het Charity-team beschikt over een reeks van goede bestemmingen die op zoek zijn naar spullen. Zo verzamelen we handdoeken voor dierenasiels voor de verzorging van de dieren, of verzamelen we gereedschap en creatieve spullen voor Technika 10, die kinderen, vooral meiden, leert om te gaan met techniek en daarmee tevens een zinvolle tijdsbesteding organiseert, of inboedels voor statushouders of gezinnen en ouderen die om inboedel vragen, en zo meer. Heeft u nog goede bestemmingen waar ons Charity-team voor kan verzamelen? 

Housing First​

Voor Housing First geldt dat ‘niemand een laatste kans heeft’. Dit Amerikaans concept is sedert 2013 ook actief in Nederland. Housing First selecteert mensen die op straat leven om hun leven weer op te pakken door ze een huis te bezorgen en te begeleiden naar werk. (zie ook Housingfirstnederland.nl). Mutatiezaken.nl heeft zich verbonden aan Housing First regio Arnhem. Op jaarbasis knappen wij 10 tot 12 woningen op, voorzien deze van vloerafwerking, gordijnen en verlichting en richten deze volledig in. Hiervoor maken wij graag gebruik van inboedels die wij bij het leegruimen van woningen ter beschikking krijgen.